ESM 8 Mei: Moederdag menu

Deze week helpen we kinderen en vaders een handje met een feestelijk en smakelijk moederdagmenu. Maar het smaakt net zo lekker voor alleenstaanden, mannen en wie ook maar zin heeft in een verfijnde maaltijd.

Optie voorgerecht: charcuterie boeket
Charcuterie oftewel gesneden fijne vleeswaren, maar ook kaas, vruchten, brood en noten samengebracht in een smakelijk boeket, een goede binnenkomer om mama’s dag mee op te fleuren! Samen lekker smullen van de hapjes die in het boeket verborgen zitten, broodje erbij en wellicht een glas bubbels.
Het voorgerecht is los te bestellen voor €5,50 per persoon.


hoofdgerecht: rouleau van scharrelkip met witte rijst en gele dahl met spinazie
Een fusion gerecht om van te smullen met als basis de rouleau van scharrelkip uit de Franse keuken, oftwel een soort gevulde rollade van scharrelkip. Daarbij serveren we witte rijst, en gele dahl met spinazie. De gele dahl is een groentegerecht gemaakt van gele spliterwten en spinazie. Deze mooie groentesaus vormt een onmisbaar element bij de rijst en de rouleau.

nagerecht: Gemarmerde parfait en chocoladehartjes met verse aardbeien

Als dessert een zalige zoetigheid, zo behoort volgens ons een moederdag dessert eruit te zien. Klassieke smaken maar in een feestelijke vorm bijeengebracht op je bord: cups van gemarmerde chocolade, met een chocoladeparfait vulling en schijfjes verse gesuikerde aardbei.

Tenslotte, serveren we een paar chocoladehartjes voor bij de koffie, ook deze zijn uiteraard huisgemaakt.

Wijn-Spijn pairing

Bij een feestelijke maaltijd uit de Franse keuken mag een passende wijn uit datzelfde land niet ontbreken.. Heerlijke bubbels uit de kelders van het wijnhuis Jaffelin. Het is een zeer elegante wijn met hoge zuren en erg verfrissend, een Cremant de Bourgogne Brut.

De prijs per fles (70 cl.) bedraagt €14,00 en kan als optie mee besteld worden.

#foodporn
Wij ontvangen graag foto’s van hoe onze Easy Sunday Meals uiteindelijk op tafel komen, daarom verloten we elke week een flesje wijn onder een van de inzenders, dus doe mee en wie weet win jij (weer) de #foodporn wedstrijd!

Bestellen en bezorgen
De menu-opties voor deze week zijn:
– voorgerecht (borrelpakket): charcuterie boeket €5,50 per persoon
– hoofd- en nagerecht samen €14,- per persoon
– Cremant de Bourgogne Brut € 14,-.

U kunt tot en met zaterdagochtend 10 uur bestellen, uitsluitend via de bestelpagina van deze site.

We bezorgen de Easy Sunday Meal op zondag tussen 16.00 en 18.00 uur aan huis.

Let op: We brengen bezorgkosten in rekening voor bestellingen buiten Rijsenhout. Bezorgkosten Hoofddorp, Burgerveen en Nieuw-Vennep bedragen € 2,50 per bestelling