ESM 2 mei: snoekbaars met asperges en paddestoelen risotto

Deze zondag krijgt de Franse keuken weer een glansrol in ons Easy Sunday Meal

Het Witte Goud, asperges, is nog in het seizoen dus we zetten het nog een keertje op de kaart. Nu eens geen rauwe asperges tartare, maar heerlijke boterzachte asperges die sous-vide worden bereid. Dat betekent dat we de asperges grillen en kruiden en vacumeren. We leggen in de meegeleverde instructie uit hoe dit pakketje in heet water op te warmen.

Daarbij komt een heerlijke op de huid gebakken snoekbaarsfilet en citroenboter met een gekookt Haarlemmermeers aardappeltje.

Het voorgerecht of bijgerecht dat we bedacht hebben is een romige Italiaanse rissotto met paddestoelen. Een goede risotto is ‘al dente’ oftewel beetgaar, een mooie uitdaging voor ons om te zorgen dat de risotto smakelijk op het bord komt. De risotto wordt verrijkt met een heerlijke paddestoelenmix.

Bij een feestelijke maaltijd uit de Franse keuken mag een passende wijn uit datzelfde land niet ontbreken. We hebben gekozen voor een Cremant de Bourgogne Brut, een zogenaamde blanc de blanc. Heerlijke bubbels uit de kelders van het wijnhuis Jaffelin. Het is een zeer elegante wijn met hoge zuren en erg verfrissend.

De prijs per fles (70 cl.) bedraagt € 14,00 en kan als optie mee besteld worden.

#foodporn
Wij ontvangen graag foto’s van hoe onze Easy Sunday Meals uiteindelijk op tafel komen, daarom verloten we elke week een flesje wijn onder een van de inzenders, dus doe mee en wie weet win jij (weer) de #foodporn wedstrijd!

Bestellen en bezorgen
Het menu van kost deze week €17,50 per persoon.
Opties:
– Cremant de Bourgogne Brut van Jaffelin € 14,00.

U kunt tot en met zaterdagochtend 10 uur bestellen door een mailtje te sturen naar info@natural-taste.nl, Kijk op de bestelpagina hoe te bestellen. Bestellen via Whatsapp kan niet.

We bezorgen de Easy Sunday Meal op zondag tussen 16.00 en 17.30 uur aan huis.

Let op: We brengen bezorgkosten in rekening voor bestellingen buiten Rijsenhout. Bezorgkosten Hoofddorp, Burgerveen en Nieuw-Vennep bedragen € 2,50 per bestelling