ESM 28 maart: Mexicaanse lekkernijen

Zondag 28 maart serveren we een menu uit Midden-Amerika, alle onderdelen komen uit Mexico wel te verstaan. De authentieke keuken was eenvoudig en zeer voedzaam, mais, bonen, rijst, beetje vis en een beetje vlees. Sinds de komst van de fastfood ketens vanuit het buitenland is de gezondheid van de Mexicanen afgenomen en hun lichaamsgewicht toegenomen. In ons menu van deze zondag kiezen we voor authentieke Mexicaanse recepten. We hopen hier en daar wat te verrassen met de keuze van de gerechten!

Limoensoep

We starten met een frisse limoensoep, de naam zegt het al maar er zit ook een onverwacht ingrediënt in te weten, kipfilet.

Vegetarische enchilada’s

De vegetarische enchilada’s zijn om je vingers bij op te eten, heerlijk gevuld met courgette en andere groenten en overgoten met een heerlijke tomatensaus. Erbij komt een huisgemaakte guacamole, uiteraard vers gemaakt van mooie groene avocado’s.

Pittige puntpaprika’s met rundergehakt en groene rijst

Een pepertje mag in de Mexicaanse keuken niet ontbreken, vandaar dat we ook een beetje pittig gerecht opnemen in dit menu: een rode puntpaprika gevuld met knoflook, kaas, rundergehakt en cayenne peper.
Bij de gevulde paprika serveren we ook een beetje groene rijst, dat is rijst met fijngehakte groene paprika, koriander, peterselie en knoflook.

Wijn-Spijs combinatie

Aangezien we weer met uitgesproken smaken te maken hebben in het menu, vertalen we dat ook door naar een wijn die daar in meekan. Deze Portugese wijn van het wijnhuis Esporao is onze favoriet. Deze wijn van € 16,00 per fles (70 cl.) kunt u deze week bestellen.

Bestellen en bezorgen

Het Mexico menu kost € 14,50 per persoon, voor 4 personen € 52,50.

De wijn kost € 16,00 per fles (70cl).
We bezorgen de Easy Sunday Meal op zondag tussen 16.00 en 17.30 uur aan huis.

U kunt tot en met zaterdagochtend 10 uur bestellen door een mailtje te sturen naar info@natural-taste.nl, Kijk op de bestelpagina hoe te bestellen. Bestellen via Whatsapp kan niet.

Let op: We brengen bezorgkosten in rekening voor bestellingen buiten Rijsenhout. Bezorgkosten Hoofddorp, Burgerveen en Nieuw-Vennep bedragen € 2,50 per bestelling.