ESM 7 maart: rijkgevulde bouillabaisse

Deze zondag maak ik een van mijn meest favoriete en oudste recepten, met een moderne twist: bouillabaisse, oorspronkelijk een vismaaltijd uit Marseille, nu bekend als een maaltijdsoep met verse vis en schaaldieren. Daarbij verzorgen we een rouille (soort knoflooksaus) en citroenboter op toast.

De allereerste TV-kok heette Keith Floyd en hij had begin jaren 80 een televisieserie bij de BBC: Floyd on Food. Al snel volgde een tweede seizoen met Floyd on Fish, en daarna maakte hij nog een paar seizoenen. Zijn TV carrière eindigde abrupt toen hij tijdens een opname in Azië lichtelijk aangeschoten zijn presentatie deed. Leuk om eens terug te kijken op YouTube, dan weet je ook direct waar Joop Braakhekke zijn imago van geleend heeft. Floyd was de man die bij mij de interesse voor koken heeft aangewakkerd onder andere met zijn vissoepen, zoals een mediterrane bouillabaisse, maar ook bijvoorbeeld een Noordzee variant. Onze bouillabaisse bevat vis en schaaldieren uit zowel de Noordzee als de Middellandse Zee.

Bij de bouillabaisse ontvang je tevens 2 heerlijke sauzen/ smeersels voor de toast die je bij de bouillabaisse eet. Een rouille (met knoflook) en een frisse citroenboter.

De wijn is een volle wijn die uitstekend past bij de vele diepe smaken van een bouillabaise, echt een aanrader!

Bestellen en bezorgen

De rijkgevulde bouillabaisse kost € 14,- per persoon.
De wijn is deze keer echt bijzonder, brengt het gerecht naar nog een hoger niveau! Het is iets duurder dan normaal, maar dan heb je een perfecte combi: € 17,00 per fles (70cl).
We bezorgen de Easy Sunday Meal op zondag tussen 16.00 en 17.30 uur aan huis.


Let op: met ingang van 28 februari 2021 brengen we bezorgkosten in rekening voor bestellingen buiten Rijsenhout. Bezorgkosten Hoofddorp, Burgerveen en Nieuw-Vennep bedragen € 2,50 per bestelling.

Kijk op de bestelpagina hoe te bestellen.