ESM 31 januari: Indische maaltijd

Een van onze favoriete keukens is de Indische(of: Indonesische) keuken, met de grote verscheidenheid aan gerechten en ingrediënten, geuren en kleuren. En voor een ieder die ooit door Indonesië heeft gereisd weet dat elk eiland en elk dorp zijn eigen variaties op gerechten heeft. Tel daarbij op de invloed van de Nederlanders uit de tijd van de kolonisatie en de kom je uit bij de versies van gerechten zoals wij nu in Nederland kennen.

In ons koude kikkerlandje zijn er gelukkig veel toko’s te vinden waar de benodigde specerijen en dergelijke te koop zijn en daarmee gaan we heerlijk koken!

Wij bereiden dit keer een Indische maaltijd op basis van de recepten van een kookvriend uit Hoofddorp. Indisch en niet Indonesisch, want we koken op basis van traditionele recepten en met dito ingrediënten.

We hebben gekozen voor nasi met daging smoor (rundvlees), urap urap (groenten), sambal goreng udang (garnalen), rendang van ei en nog een paar toevoegingen om het compleet te maken. De prijs voor deze maaltijd bedraagt € 10,00. Inschrijven via info@natural-taste.nl kan tot zaterdagochtend 10 uur maar ook nu geldt weer: op=op!

De daging smoor staat alvast te pruttelen. Een beetje pedis maar o zo lekker!

PS. Ook deze week kun je weer een flesje wijn winnen als je meedoet met onze #foodporn wedstrijd: stuur een mooie, leuke, grappige of originele foto in van de door ons geleverde maaltijd en misschien win jij volgende week een flesje wijn! #foodporn.