ESM 30 mei: Indonesische maaltijd

Een van onze favoriete keukens is de Indische (of: Indonesische) keuken, met de grote verscheidenheid aan gerechten en ingrediënten, geuren en kleuren. En voor een ieder die ooit door Indonesië heeft gereisd weet dat elk eiland en elk dorp zijn eigen variaties op gerechten heeft. Tel daarbij op de invloed van de Nederlanders uit de tijd van de kolonisatie en de kom je uit bij de versies van gerechten zoals wij nu in Nederland kennen.

In ons koude kikkerlandje zijn er gelukkig veel toko’s te vinden waar de benodigde specerijen en dergelijke te koop zijn en daarmee gaan we heerlijk koken!

Wij bereiden dit keer een Indische maaltijd op basis van de recepten van een kookvriend uit Hoofddorp, maar ook uit de moderne Indonesische keuken.

We hebben gekozen voor nasi met daging smoor (rundvlees), urap urap (groenten), sambal goreng udang (garnalen), rendang van ei. De prijs voor deze maaltijd bedraagt € 14,50.

De daging smoor staat alvast te pruttelen. Een beetje pedis maar o zo lekker!

Summerrolls

dit is helemaal geen Indonesisch gerecht maar we bieden het toch aan omdat de zomer in aantocht is: Vietnamese summerrolls, gevulde rijstvellen met groente en garnalen, gestoomd, niet gebakken. Een heerlijk bijgerecht!

Wijn suggestie

Bubbels & spices: dat kan dus altijd!
Mousserende wijnen, als champagne en cava bijvoorbeeld, zijn niet alleen eetlust-opwekkend, ze kunnen ook heel goed bij gekruid eten. De sprankelende zuren en het koolzuur kunnen heel wat aan. En bubbels geven de maaltijd een extra feestelijk tintje

Deze week kiezen hebben we de Fantinel Prosecco Spumante geselecteerd want deze is verfrissend en makkelijk drinkbaar. Heerlijk als aperitief, maar ook bij het Easy Sunday Menu. De aroma’s van deze wijn zijn voornamelijk licht fruitig en een klein beetje bloemen. Elegant in de mond met voornamelijk een verfrissende karakter, maar met ook een beetje zoet. De mousse is zacht en verfrissend.

Bestellen en bezorgen
De menu-opties voor deze week zijn:
– Easy sunday Meal Indonesische maaltijd € 14,50
– 2 Summerrolls €4,50
– Fantinel Prosecco Spumante 75cl a € 12,50 per fles

U kunt tot en met zaterdagochtend 10 uur bestellen, uitsluitend via de bestelpagina van deze site.

We bezorgen de Easy Sunday Meal op zondag tussen 16.00 en 18.00 uur aan huis.

Let op: We brengen bezorgkosten in rekening voor bestellingen buiten Rijsenhout. Bezorgkosten Hoofddorp, Burgerveen en Nieuw-Vennep bedragen € 2,50 per bestelling