ESM 16 mei: Maxima Argentina

17 Mei 2021 blaast Koningin Maxima 50 kaarsjes uit. Voor ons een leuke aanleiding om eens uit te pakken met een Argentijnse maaltijd. Niet echt van heel dichtbij, maar de meeste ingrediënten voor deze gerechten worden gewoon in Nederland geteeld, alleen voor het vlees en de wijn steken we de grote plas over naar Argentinië.

Het Easy Sunday Meal is royaal te noemen omdat het deze zondag uit 3 gangen bestaat.

Voorgerecht: een empanada met chimichurri
Empanadas, de zogenaamde Spaanse Erfenis, wordt in Zuid-Amerika op elke hoek van de straat verkocht. Het deeg wordt gevuld met een lekker mengsel van rundergehakt met kruiden en groenten. Heerlijk als snack en als voorgerecht. Empanadas worden gegeten met een chimichurri dressing.

Hoofdgerecht: Asado van vlees en gegrilde courgette met chimichurri saus
Vlees, vlees en nog eens vlees, ikdes te zuidelijker je komt in Zuid-Amerika, des te meer vlees er wordt gegeten. In Argentinië bestelt men vaak Asado, een mix van verschillende soorten rundvlees en worst uit de oven of van de grill. Wij leveren zondag een stukje spareribs, een merquezworstje en New York Strip Tenderloin, een prachtige steak! Daarbij serveren we gegrilde courgette met weer de chimichurri saus.

Het dessert: Alfajores van dulce de leche
De lievelingskoekjes van Maxima zijn de Alfajores van dulce de leche, ze heeft zelfs een recept online gezet waarin ze laat zien hoe je die thuis kunt maken. Het is een koekje met karamelachtige vulling, lekker zoet voor bij de koffie of thee.

Wijn-Spijs pairing

Okay, een passende wijn uit datzelfde land mag niet ontbreken, dus dan heb je het direct over de Malbec, de Melodias Winemaker Selection Malbec van Trapiche. Een stevige rode wijn die zeer goed gaat bij rund- en lamsvlees van de grill. Met deze heerlijke wijn proosten we dat Maxima maandag 17 mei Sara ziet!

#foodporn
Wij ontvangen graag foto’s van hoe onze Easy Sunday Meals uiteindelijk op tafel komen, daarom verloten we elke week een flesje wijn onder een van de inzenders, dus doe mee en wie weet win jij (weer) de #foodporn wedstrijd!

Bestellen en bezorgen
De menu-opties voor deze week zijn:
– 3-gangen Easy Sunday Meal Maxima Argentina Royale € 18,50
– Malbec De prijs per fles (70 cl.) bedraagt €14,00 .

U kunt tot en met zaterdagochtend 10 uur bestellen, uitsluitend via de bestelpagina van deze site.

We bezorgen de Easy Sunday Meal op zondag tussen 16.00 en 18.00 uur aan huis.

Let op: We brengen bezorgkosten in rekening voor bestellingen buiten Rijsenhout. Bezorgkosten Hoofddorp, Burgerveen en Nieuw-Vennep bedragen € 2,50 per bestelling