ESM 11 april: asperge tartaar en boeuf bourguignon

Asperges Tartare met zalm

Het voorgerecht is Asperges Tartare, een variant op een klassieker uit de Franse keuken (steak tartare): fijn gehakte Hollandse witte asperge, zalmsnippers, heerlijk op smaak gebracht zodat de smaak van ‘het witte goud’ niet verloren gaat.

Niet te vergeten: een dooier ‘on top’ die je met je vork elegant door de tartare prakt en zorgt voor een fluwelige romigheid.

Na deze wat verfijnde smaken blijven we in Frankrijk voor nog zo een klassieker: Boeuf Bourguignon. Comfort food van de bovenste plank voor deze verrassend koude aprildagen.

Elke zichzelf respecterende chef maakt zijn eigen variant, maar de basis blijft hetzelfde: langzaam stoven van runder- of sukadelappen in rode wijn met toevoeging van zilverui, wortel, uitgebakken varkenspek (of wang), garni van laurier, peterselie en tijm en kriel aardappeltjes. Na minstens 3 uur sudderen en inkoken houd je een pan vol liefde over!

Boeuf Bourguignon

Wijn-Spijs combinatie

Misschien zou je een Bourgogne wijn verwachten maar de keus is op een andere wijn gevallen, een prijswinnende wijn. Deze Beaujolais is afkomstig van het authentieke Domaine de Gry-Sablon in Morgon, de een na grootste Cru in Beaujolais.

Al meer dan twintig jaar maken Christine en Monique Morel hier met veel passie de meest prachtige wijnen. Zo ook de Domaine de Gry-Sablon Douby Morgon AOP.
Een excellente wijn volgens de wijncritici van het toonaangevende magazine Perswijn, zij gaven deze wijn een eervolle vermelding in de top 100 beste wijnen van 2020. 

“De geur is fruitig met tonen van kersen, bramen en pruimen en daarnaast enkele kruidige tonen. De smaak is krachtig en fris met veel fruit en kruiden. Een wijn die mooi in balans is wat in combinatie met de zachte tannines een mooie, elegante en volle wijn geeft. Heerlijk lange afdronk met een kruidig vleugje.”

Bestellen en bezorgen

Het menu kost € 15,00 per persoon. De wijn kan besteld worden voor € 17,00 per fles (70cl).
We bezorgen de Easy Sunday Meal op zondag tussen 16.00 en 17.30 uur aan huis.

U kunt tot en met zaterdagochtend 10 uur bestellen door een mailtje te sturen naar info@natural-taste.nl, Kijk op de bestelpagina hoe te bestellen. Bestellen via Whatsapp kan niet.

Let op: We brengen bezorgkosten in rekening voor bestellingen buiten Rijsenhout. Bezorgkosten Hoofddorp, Burgerveen en Nieuw-Vennep bedragen € 2,50 per bestelling.