ESM 23 januari: Piccata van kwartel, groene asperges en pommes duchesse

We starten met een kleine amuse obv vis om de maaltijd met te starten, wat het is verklappen we (nog) niet.

De hoofdmaaltijd komt deze week uit de Franse keuken met de kwartel in de spotlights.

Piccata is echter een typisch Italiaanse bereiding van vlees, zoals kip en kalf, maar ook van bijvoorbeeld vis. ‘France meets Italy’ zullen we maar zeggen.

Wij hebben gekozen voor kwartel, gevogelte uit Frankrijk. Wij maken 2 bereidingen van de kwartel: een piccata van de borstfilets en de boutjes worden heerlijk zacht gekonfijte. De kwartel wordt geserveerd met pomme duchesse, groene aspergetips en een heerlijke bijpassende saus.

Pommes duchesse, hertoginnenaardappelen of duchesse-aardappelen zijn goudbruin gebakken torentjes van aardappelpuree gemaakt van Haarlemmermeers geteelde Agria aardappelen van onze lokale leverancier www.brug-piepers.nl uit Leimuiderbrug.

Vega: skrei filet 2021

In de vega variant een mooie skrei filet. Skrei, ook wel winterkabeljauw genoemd, is een typische seizoensvis die gevangen wordt in Noorse wateren, verkrijgbaar van januari tot eind maart, de rest van het jaar verblijven ze in de Barentszee. Skrei betekent reiziger of zwerver en het Noors. De skrei was twee eeuwen geleden enorm populair en begint nu weer aan een comeback.

Bestellen?

De prijs voor deze maaltijd inclusief amuse is : € 12,50 per persoon. De prijs is hoger dan de vorige keren vanwege de ingrediënten en de bereiding, maar nog steeds een zeer goede deal voor smulpapen. Deze keer geldt: snel bestellen want op=op!

Bestellingen tot uiterlijk zaterdagochtend 10 uur doorgeven via: info@natural-taste.nl
onder vermelding van naam, aantal porties, mobiele telefoonnummer en bezorgadres. Buiten Aalsmeer en Haarlemmermeer is alleen afhalen mogelijk.

LET OP: ook deze week geldt: doe mee met onze foodporn wedstrijd en maak kans op een leuke attentie!